

Business, Consumer Services and Housing Agency Gavin Newsom, Governor | Alexis Podesta, Chair

## **MEETING AGENDA**

Thursday, January 17, 2018 1:00PM – 4:00PM

## California Department of Veteran Affairs

Medal of Honor Hall 1227 O Street, Sacramento, CA 95814

To join this meeting on a computer or mobile device, please use the following link:

https://bluejeans.com/279951345?src=calendarLink

Phone number: 1.888.240.2560 Meeting ID: 279 951 345

I.	Call to order and roll call	Alexis Podesta
	Informational Items	Chair
	1:00pm -1:05pm (5 minutes)	
	Welcome to new Councilmembers	
	<ul> <li>Alexis Barries, Advocate and Young Adult with Lived Experience</li> <li>Laurie Berman, Director of the California Department of Transportation</li> </ul>	
	Introduction of new Homeless Coordinating and Financing Council (HCFC) staff member	
	Khalil "KC" Mohseni, Project Manager, Data Systems Development Project	
II.	Action Item	Alexis Podesta
	1:05pm – 1:10pm (5 minutes)	Chair
	Adoption of the meeting summary from October 9, 2018 HCFC meeting	
III.	Action Item	Russell Atterberry
	1:10pm – 1:20pm (10 minutes)	Council Vice Chair
	Discussion and action on draft HCFC Charter	
IV.	Action Item	Alexis Podesta
	1:20pm – 1:30pm (10 minutes)	Chair
	Election of 2019 Council Vice Chair	
	Candidates are:	
	Councilmember Alicia Sutton	
	Councilmember Gary McCoy	
	Councilmember Russell Atterberry	
V.	Informational Items	HCFC Staff
	1:30pm –2:00pm (30 minutes)	
	Council Updates:	

VI.	<ul> <li>California Homeless Data Integration Project, including Homeless Management Information System (HMIS) (5 minutes)</li> <li>Other Council Business (5 minutes)</li> <li>Discussion (15 minutes)</li> </ul> Informational Items	Council Members
	2:00pm – 2:30pm (30 minutes)  Department Updates:  • Major activities since last meeting  • Upcoming activities in quarter ahead  • Funding and/or program deadlines	from state departments
VII.	Informational Item 2: 30pm – 2: 50pm (20 minutes) Review and discussion of proposed HCFC 2019 Action Plan	Ginny Puddefoot Executive Officer
VIII.	Informational Item  2: 50pm – 3: 20pm (30 minutes)  Upcoming Point-in-Time (PIT) Count  • What it is and why it is important (10 minutes)  • How it is conducted (5 minutes)  • Discussion (15 minutes)	Ben Avey, Chief Public Affairs Officer, Sacramento Steps Forward and Dr. Arturo Baiocchi, Sacramento State, Institute for Social Research
IX.	Action Item 3: 20pm – 3:30pm (10 minutes)  Discussion and action of draft criteria to determine whether programs are subject to Housing First requirements	Ginny Puddefoot Executive Officer
X.	Action Item 3:30pm – 3:40pm (10 minutes) Update on review and adoption of Department of Health Care Services' (DHCS) Housing First assessment and recommendations regarding the application of Housing First to DHCS programs	Brian Hansen Health Care Program Specialist II, DHCS
XI.	Informational Item 3:40pm – 3: 45pm (5 minutes) Other matters not on the agenda for consideration at future meetings	Alexis Podesta Chair
XII.	Informational Item 3:45pm – 4:00pm (15 minutes) Public comments on items not on the agenda Next steps and final remarks	Alexis Podesta Chair
XIII	Adjournment	Alexis Podesta Chair

## **PUBLIC NOTICE**

Note: Items designated as information are items that are appropriate for action by the Council if Councilmembers choose to take action. Items may be taken out of order.

<u>Public Comment:</u> Members of the public who are attending either in person or via telephone will be given the opportunity to make comments on each agenda item prior to any Council action. Additionally, there will be time for public comment at the end of the meeting. Persons who are attending the meeting in person and wish to address the Council on agenda or non-agenda items are asked (but are not required) to complete and Public Comment Card and give it to the Council Specialist. Comments will be limited to three (3) minutes per person; however, the Chair may decide to shorten or lengthen the public comment period at her discretion.

<u>ADA:</u> The Council complies with the Americans with Disabilities Act (ADA) by ensuring that the meeting facilities are accessible to persons with disabilities, and providing this notice and information given to members of the Council in appropriate alternative formats when requested. If you need assistance, including disability-related modifications or accommodations, please make this request at least five (5) calendars days before the meeting.

For additional information about the Council meeting or to request assistance, please contact Nathalie Nguyen, Council Specialist, at (916) 651 – 2895 or Nathalie.Nguyen@bcsh.ca.gov.