

MEETING AGENDA

Wednesday, July 17, 2019 1:00PM – 4:00PM

Department of General Services Management Building 1515 Clay Street Oakland, CA 94613

Note: All attendees are subject to pass through security upon entry.

To join this meeting via conference line, please use the following number:

Wednesday, Jul 17, 2019 12:00 pm | 5 hours | (UTC-08:00) Pacific Time (US & Canada) Meeting number: 629 782 392 Password: 8uqSHmrF

https://businessconsumerservicesandhousingagency.my.webex.com/businessconsumerservicesandhousingagency.my/j.php?MTID=m79d3acf7354e68e0b476fa62e441a057

Join by video system

Dial <u>629782392@businessconsumerservicesandhousingagency.my.webex.com</u> You can also dial 173.243.2.68 and enter your meeting number.

> Join by phone +1-510-338-9438 USA Toll Access code: 629 782 392

	Agenda Item	Presenter
١.	Call to order and roll call	Alexis Podesta
	1:00pm – 1:05pm (5 minutes)	Chair
	Welcome and opening remarks	
П.	Action Item	Alexis Podesta
	1:05pm – 1:10pm (5 minutes)	Chair
	Adoption of the meeting summary from April 9, 2019 HCFC meeting	
III.	Informational Item	Ginny Puddefoot
	1:10pm – 1:40pm (30 minutes)	Executive Officer
	HCFC Progress Report: July 2018 to June 2019	
	Council Activities	
	Housing First	

IV.	 Homeless Emergency Aid Program (HEAP) Homeless Data Integration System (HDIS) Strategic Action Plan to Address Homelessness SB 918 (Youth Homelessness) Next Steps, including Homeless Housing, Assistance and Prevention (HHAP) Program <i>Informational Item</i> 1:40pm - 2:00pm (20 minutes) Department Updates Major activities since last meeting Upcoming activities in quarter ahead Funding and/or program deadlines 	Council Members from state departments
V.	 Informational Item 2:00pm – 3:20pm (80 minutes) Addressing the Unique Needs of Individuals Impacted by Justice Involvement, Behavioral Health Challenges and Homelessness Critical Issues and Best Practices in the Intersections of Justice Involvement, Behavioral Health, and Homelessness – Stephanie Welch (20 minutes) Stories of Lived Experience – Wayne Garcia, Vice President of Criminal Justice Programs, HealthRight360, Shayondelece Sledge, and Yvonne Tate (20 minutes) Diversion and Reentry Programs for Local (Jail) and State (Prison) Populations – Doug Bond, Chief Executive Officer, Amity Foundation (15 minutes) Strategies to Impact Challenges and Opportunities Identified – Panelists (10 minutes) Q and A Discussion with Panelists (15 minutes) 	Council Member Stephanie Welch, Executive Director of the Council on Criminal Justice and Behavioral Health (CCJBH) and Panelists
VI.	Informational Item 3:20pm – 3:25pm (5 minutes) Report on the California Department of Corrections and Rehabilitation (CDCR) Housing First assessment and recommendations.	Council Member Stephanie Welch, Executive Director of CCJBH and Ryan Souza, Deputy Director, Division of Rehabilitation, CDCR
VII.	Action Item 3:25pm – 3:35pm (10 minutes) Review and action on the Governor's Office of Emergency Services (CalOES) Housing First assessment and recommendations.	Council Member Gina Buccieri- Harrington, Assistant Director of Grants Management, Victim Services Program, CalOES and Nicole Kriger, Program Specialist, Victim Services & Public Safety Branch, Human

		Trafficking Unit, CalOES
VIII.	Informational Item 3:35pm – 3:45pm (10 minutes) Other matters not on the agenda for consideration at future meetings	Alexis Podesta Chair
IX.	Informational Item 3:45pm – 4:00pm (15 minutes) Public comments on items not on the agenda Next steps and final remarks	Alexis Podesta Chair
Х.	Adjournment	Alexis Podesta Chair