

Gavin Newsom, Governor | Alexis Podesta, Chair

MEETING AGENDA

Tuesday, October 8, 2019 1:00PM – 4:00PM

California Department of Veteran Affairs Medal of Honor Hall 1227 O Street, Sacramento, CA 95814

Note: All attendees are subject to pass through security upon entry.

To join this meeting on a computer or mobile phone, please use the following link: <u>https://bluejeans.com/586395325?src=calendarLink</u> Phone Number: 1.888.240.2560 Meeting ID: 586 395 325

	Agenda Item	Presenter
Ι.	Call to order and roll call 1:00pm – 1:05pm (5 minutes) Welcome and opening remarks	Alexis Podesta Chair
II.	Action Item 1:05pm – 1:10pm (5 minutes) Adoption of the meeting summary from July 17, 2019 HCFC meeting	Alexis Podesta Chair
111.	Informational Item 1:10pm – 1:45pm (35 minutes) HCFC Updates • Recruitment • Homeless Emergency Aid Program (HEAP) • SB 918 (Youth Homelessness) • Homeless Housing, Assistance and Prevention Program (HHAP)	Lahela Mattox Director, Local Partnership Programs
IV.	Informational Item 1:45pm – 2:00pm (15 minutes) Department Updates • Major activities since last meeting • Upcoming activities in quarter ahead • Funding and/or program deadlines	Council Members from state departments

V.	Informational Item	Mark Tollefson,
	2:00pm – 2:30pm (30 minutes)	Deputy Cabinet
	Presentation and discussion of the Governor's Council of Regional	Secretary,
	Homelessness Advisors	Office of Governor Gavin Newsom
VI.	Informational Item 2:30pm – 3:10pm (40 minutes)	Council Member Stephanie Welch,
	Presentation and discussion of recommendations from the workshop co- hosted by the Council on Criminal Justice and Behavioral Health (CCJBH) and the Department of Housing and Community Development (HCD): "Addressing the Unique Needs of Individuals Impacted by Justice Involvement, Behavioral Health Challenges and Homelessness"	Executive Director of CCJBH
VII.	Informational Item 3:10pm – 3:15pm (5 minutes)	Alexis Podesta Chair
	Other matters not on the agenda for consideration at future meetings	
VIII.	Informational Item 3:15pm – 3:30pm (15 minutes)	Alexis Podesta Chair
	Public comments on items not on the agenda	
	Next steps and final remarks	
IX.	Adjournment	Alexis Podesta Chair

PUBLIC NOTICE

Note: Items designated as informational are items that are appropriate for action by the Council if Councilmembers choose to take action. Items may be taken out of order.

<u>Public Comment:</u> Members of the public who are attending either in person or via teleconference will be given the opportunity to make comments on each agenda item prior to any Council action. Additionally, there will be time for public comment at the end of the meeting. Persons who are attending the meeting in person and wish to address the Council on agenda or non-agenda items are asked (but are not required) to complete and Public Comment Card and give it to the Council Specialist. Comments will be limited to three (3) minutes per person; however, the Chair may decide to shorten or lengthen the public comment period at her discretion.

<u>ADA:</u> The Council complies with the Americans with Disabilities Act (ADA) by ensuring that the meeting facilities are accessible to persons with disabilities, and providing this notice and information given to members of the Council in appropriate alternative formats when requested. If you need assistance, including disability-related modifications or accommodations, please make this request at least five (5) calendars days before the meeting.

For additional information about the Council meeting or to request assistance, please contact Nathalie Nguyen, Senior Program Associate, at (916) 651–2895 or Nathalie.Nguyen@bcsh.ca.gov.