

MEETING AGENDA

Wednesday, September 22, 2021 1:00 pm – 4:00 pm

To join this meeting by videoconference:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN lbNQLR-8S3e03xl11bpgmg

After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the meeting. Registration is available at any time up until and during the meeting.

To join this meeting by telephone:

+1 (669) 900-9128 Webinar ID: 896 1218 6661

NOTE: Please be advised, in accordance with Executive Order N-29-20, and to minimize the spread of COVID-19 and reduce the risk of infection during the current state of emergency, the Homeless Coordinating and Financing Council will conduct this meeting by remote participation only. Council members and members of the public may only attend this meeting using the teleconference/videoconference options described in this Notice.

	Agenda Item	Presenter
I.	Call to Order and Roll Call Welcome and opening remarks	Lourdes M. Castro Ramírez Secretary, BCSH
	Information/Discussion Item 1:00pm – 1:10pm (10 minutes)	
II.	Adoption of the Meeting Summary from June 17, 2021 Council Meeting	Lourdes M. Castro Ramírez Secretary, BCSH
	Action Item 1:10pm – 1:15pm (5 minutes)	
III.	Lessons Learned: How Schools and Continuums of Care Work Together to Serve Youth Experiencing Homelessness	Sonoma County Continuum of Care Staff
	Presentation from Sonoma County Continuum of Care and Office of Education	Sonoma County Office of Education Staff
	Information/Discussion Item 1:15pm – 1:35pm (20 minutes)	

IV.	Legislative Report Overview of current legislative bills on homelessness	Jeannie McKendry Legislative Specialist, HCFC
	Information/Discussion Item 1:35pm – 1:55pm (20 minutes)	
V.	HCFC Action Plan and Working Group Updates Status update of Action Plan reporting Overview of State Funding Working Group Information/Discussion Item 1:55pm – 2:25pm (30 minutes)	Julie Lo Executive Officer, HCFC Zachary Olmstead, Chief Deputy Director, HCD Corrin Buchanan Assistant Director of Housing and Homelessness, CDSS
VI.	Department and Federal Partner Updates • Program funding and/or program deadlines • Trailer Bill Language overview Information/Discussion Item 2:25pm – 3:15pm (50 minutes)	Council Members from state departments Helene Schneider Regional Coordinator, USICH
VII.	HCFC Updates Information/Discussion Item 3:15pm – 3:30pm (15 minutes)	Ali Sutton Deputy Secretary for Homelessness, BCSH
VIII.	Future Meeting Agendas Discussion of matters not on the agenda for consideration at future meetings Discussion Item 3:30pm – 3:45pm (15 minutes)	Lourdes M. Castro Ramírez Secretary, BCSH
IX.	Public Comments and Final Remarks Discussion Item 3:45pm – 4:00pm (15 minutes)	Lourdes M. Castro Ramírez Secretary, BCSH
Χ.	Adjournment	Lourdes M. Castro Ramírez Secretary, BCSH

PUBLIC NOTICE

Note: Items designated as discussion are items that are appropriate for action by the Council if Councilmembers choose to take action. Items may be taken out of order.

<u>Public Comment:</u> Members of the public who are attending either in person or via teleconference will be given the opportunity to make comments on each agenda item prior to any Council action. Additionally, there will be time for public comment at the end of the meeting. Comments will be limited to three (3) minutes per person; however, the Secretary may decide to shorten or lengthen the public comment period at her discretion.

ADA: The Council complies with the Americans with Disabilities Act (ADA) by ensuring that the meeting is accessible to persons with disabilities, and providing this notice and information given to members of the Council in appropriate alternative formats when requested. If you require a disability-related accommodation, materials in alternate format, or auxiliary aids/services, please make your request to the contact person listed on this Notice five days prior to the meeting. Any requests received after this date will be given consideration, but logistical constraints may not allow for their fulfillment.

For additional information about the Council meeting or to request assistance, please contact Evan Joseph-Pinero, Council Staff Services Analyst, at (916) 653-2445 or Evan. Joseph-Pinero@bcsh.ca.gov.